SGS ClimaCoat: de voorruit voor alle weertypes

Deze innovatieve technologie verenigt twee grote functies: verwarming in de winter en zonwering in de zomer.

In de winter wordt de voorruit snel ontdooid en ontwasemd. De bestuurder moet zich niet meer uitsloven om ijs van de ruit te schrapen. Hij of zij schakelt meteen de SGS ClimaCoat in en beschikt in minder dan 4 minuten over een helder zicht en een verhoogde veiligheid. Bovendien voorkomt het systeem dat de ruit opnieuw aanvriest.

In de zomer vermindert de warmte reflecterende coating van de SGS ClimaCoat voorruit de warmteontwikkeling in het interieur aanzienlijk. De zonnestralen worden weerkaatst en hierdoor dringt minder hitte door tot het interieur van de auto.

Voertuigen met SGS ClimaCoat bereiken bovendien 30% sneller een comfortabele interieurtemperatuur dan hun tegenhangers met gewoon autoglas. Het systeem beperkt het energieverbruik van de airconditioning. Hierdoor verbruikt de auto ongeveer 0,1 liter minder brandstof per 100 km, wat overeenstemt met een daling van de CO2-uitstoot met 2,5 gram per km. De bestuurder bespaart dus brandstof en geld.

De nieuwe, voor alle weertypes geschikte voorruit met de onzichtbare SGS ClimaCoat coating verbetert zowel de veiligheid als het welzijn van de inzittenden. SGS ClimaCoat is een exclusieve innovatie van Saint-Gobain Sekurit.